שפיר הנדסה
מלחמת ההתשה
● מחצבת "עציונה"
● שובר הגלים באשקלון
מחלף קוקה קולה
בנייה מסיבית
● גשר גִּלֹה
● תחומי האספלט והבנייה הטרומית
מפעל הבטון בעציונה
● פרויקט נחלת עדה
● פרויקט "חניון הלאום"
שיתוף פעולה בפרויקט "נתב"ג 2000"
כביש הבטון הראשון
כנסת ישראל
מיזוג עם חברת "האחים רויכמן"
מיזוג עם חברת מרחבים
הנתיב המהיר
רכישת חברת אוקיאניה
● הרכבת לירושלים
● חלוקת הגז הטבעי
כביש 531
● הנפקת שפיר בבורסה
● נמל המפרץ בחיפה
כביש 6 צפון
● ייצור מלט
● בניית שכונת בצ#תא
● רכישת פקר פלדה
● נמל דרום
● תחילת ביצוע העבודות בכביש 16
● הקמת הקו הירוק בירושלים
● הרחבת הנתיב המהיר
● אברות
● ליפסקר
השנה היא 1968, ובישראל של אחרי מלחמת ששת הימים ישנה תנופת בנייה בכל הארץ. יעקב שפירא, בן לעולי העלייה השנייה ופלמחניק, יליד המושב עין גנים – מחליט לעזוב את עבודתו בקואופרטיב עבודות עפר – ויוצא לדרך עצמאית.
באותם ימים, חברות הבנייה בישראל עוסקות בעבודות עפר בקו בר לב - ואילו יעקב, שתמיד חשב קצת אחרת, מחליט להתמקד דווקא בעבודות ימיות.
הפרויקט הימי הראשון של שפיר היה הקמת מכשול ימי בבסיס חיל הים באילת אשר נועד להגן מפני חדירת צוללנים לנמל הצבאי בגבולה הדרומי של המדינה. המכשול שהוקם עזר לחיילי חיל הים במילוי משימתם העיקרית והיא שמירת השקט הביטחוני של אילת ושמירה על צביונה כעיר התיירות והפנאי של ישראל.
במשך השנים התמחתה חברת שפיר בתחום ההנדסה הימית וביצעה עוד מגוון רב של פרויקטים מהמורכבים שבנמלי ישראל.
בשנת 1989 החלה שפיר את העבודות על גשר גבעת שמואל או בשמו הידוע - גשר "קוקה קולה".
זהו אחד הגשרים הראשונים שנבנו מעל כביש 4, מצידו האחד העיר בני ברק ומצידו השני העיר גבעת שמואל. בניית הגשר נועדה לחבר בין שתי הערים ולייצר עבורן גישה לציר המרכזי המוביל לצפונה ודרומה של הארץ.
בניית הגשר היתה מורכבת מאוד בשל מיקומו מעל תוואי מוביל המיים הארצי ובנוסף היותו של הכביש הומה ועמוס במהלך שעות היום. העבודות כללו חסימת כבישים ועבודות בשעות הקטנות של הלילה על מנת לצמצם כמה שיותר את הפרעות התנועה.
לגשר 2 מסלולים נגדיים, אורכו כ-350 מטר ורוחבו 14 מטר.
בנייתו של הגשר ארכה כשנתיים ובבנייתו נעשה שימוש בכ-5,000 מ"ק בטון ובכמות אדירה של ברזל - 250 ק"ג ברזל לכל 1 מ"ק בטון!
עומק הקידוחים היה כ-30 מטר ונעשה שימוש בכלונסאות בקוטר של 1 מטר עד 1.20 מטר.
כ-50 עובדים עבדו על הפרויקט בכל רגע נתון, חלקם עוד עובדים בחברה.
שפיר נבחרה לתכנן, לבנות ולהפעיל את הפרויקט בשיטת הזכיינות למשך 25 שנים וכך לאחר שסיימה לבנות את כל המתחמים החדשים כ-52,000 מטר רבוע, החלה שפיר לתחזק את הבניין מספר אחד בישראל – כנסת ישראל.
בכנסת פועלים כ-70 עובדי שפיר האמונים על מערך האחזקה הניקיון והשיפוצים בשטח שבאחריות שפיר. המבנה אשר נבנה בסטנדרט גבוה ביותר כולל כמתבקש גם מערכות טכנולוגיות מהמתקדמות ביותר בארץ.
בשנת 2011 בעקבות שביעות הרצון של הכנסת משירותיה של שפיר הוחלט להעביר לידי שפיר מבנה נוסף במתחם הכנסת המכונה אגף נגבה אשר מכיל 48 לשכות ח"כים ושטחים נוספים.
מאז ועד היום מתחזקת שפיר את מבנה הכנסת בסטנדרט הגבוה ביותר וכל מי שמבקר בה מתרשם מרמת התחזוקה והניקיון הגבוהים.
שכונת בצוותא חריש
שפיר היא חברת התשתיות והבנייה הראשונה אשר מקבלת מנדט ואחריות לבניית שכונה שלמה, היא שכונת בצוותא בחריש. בצוותא היא השכונה הראשונה בישראל אשר נבנית בבת אחת כולל : בתי ספר, גינות, מרחבים ציבוריים, מבנים קהילתיים ועוד.
פרויקט בצ#תא כולל 1519 יחידות דיור ומתקדם לפי הקצב ובמלוא המרץ לקראת איכלוס ראשוני הצפוי בחודשים הקרובים.
במקביל למבנים המרווחים כוללת שכונת בצ#תא גם איזורים ירוקים רבים המשתלבים בשכונת ומעניקים תחושה של טבע ומרחבים.
אז אם עוד לא ביקרתם בשכונת צוותא בחריש זה הזמן!
נמל הדרום הוא נמל ים מסחרי הנמצא מצפון לנמל אשדוד ונותן מענה לצורכי המשק בתחום הסחר הימי.
פרויקט שדרוג הנמל הינו חלק מתוכנית שנועדה להתמודד עם גידול ממדי האניות והצורך בחיזוק כלכלת ישראל התלויה בשעריה הימיים.
במסגרת שידרוג הנמל, נבחרה שפיר לבצע את עבודות "ריהוט" הנמל הכוללות בניית תשתיות, עבודות סלילה, חשמל, מנופים, מסילות ברזל, תחנות שנאים, מבני תפעול והקמת מבנים, מחסנים וחדרי בקרה.
הפרויקט במספרים:
כ- 500 דונם עבודות סלילה ופיתוח.
כ-150 דונם ריצוף
כ-80 דונם מיסעות בטון, שזה המוווון!
כ-60 אלף מ"ק בטון
וכ-5,000 טון ברזל
כביש מספר 16, מהפרויקטים היותר גדולים ומורכבים שבנתה שפיר. כביש 16 המכונה גם הדרך החדשה לבירה הוא עורק ראש המוביל לכניסה לירושלים ממערב לכיוון מרכז ודרום העיר. הכביש מתחיל במחלף מוצא ומסתיים במחלף גבעת מרדכי ויאפשר גישה לקטע המרכזי של כביש בגין החוצה את העיר מצפון לדרום. הפרויקט בוצע בשיתוף חברת פיצרוטי האיטלקית ותחילת ביצוע העבודות היה ביוני 2019. קצת על הפרויקט במספרים: • 4 מנהרות באורך כולל של 6 ק"מ • 3 מחלפים – מוצא, רבידה ובייט • כביש דו מסלולי ודו נתיבי • 7 גשרים ועשרות מעברים תת קרקעיים • מיליון מ"ק עבודות עפר שהם כמו 800 בריכות אולימפיות • כ-200 אלף מ"ר סלילה שהם כ-18 מגרשי כדורגל • 250 אלף מ"ק בטון שהם 32 אלף מערבלים זהו ללא ספק פרויקט עוצמתי ומורכב שהפך אף למאתגר יותר בתקופת הקורונה, אז נדרש הצוות הישראלי לחפות על היעדרות הצוות האיטלקי. הפרויקט הגיע לסיומו המוצלח בספטמבר 2022 בהקדמת לוחות זמנים של למעלה משנה!
מגה פרויקט בו זכתה שפיר בהקמה, בתפעול ותחזוקה וגם כחברת הזכיין, העניק לנו את הזכות להפעיל את הקווים האדום והירוק בבירת ישראל, ירושלים. מאפריל 2021 החלה שפיר (בשיתוף עם חברת CAF הספרדית) בהפעלת הקו האדום. 14 ק"מ של מסילות עליהן נוסעים 46 קרונות וכ-170 אלף נוסעים. בתום עבודות ההקמה של שפיר אשר יארכו כ- 5 שנים, צפויים להסתיים עבודות על הקו הירוק ולהשלים מסלול של 40 ק"מ, 160 קרונות ו-500 אלף נוסעים אשר ייסעו ברכבת מידי יום. הפרויקט מבוצע ע"י שפיר בשותפות עם חברת CAF הספרדית אשר יצרו יחד חברה משותפת בשם 'כפיר' שהוא שילוב שמות שתי החברות שפיר ו- CAF ובנוסף כפיר = אריה קטן, סמלה של העיר ירושלים. פרויקט הרכבת הקלה בירושלים הינו הראשון מסוגו עבור חברת שפיר ומהווה תשתית לפרויקטים דומים בעתיד
היקף עלויות הקמה
כ-5.2 מיליארד ש”ח
בנייה של
250 צמתים
אורך מסילה כולל
כ-14 ק”מ
הסתיים השלב הראשון של הפרויקט והחניון בחלק המרכזי של הנתיב הכולל 1800 מקומות חנייה, החל לפעול לשירות הציבור.
כרגע עובדים על השלב השני והשלישי אשר יוסיף לחניון עוד כ-2,000 מקומות חנייה. סיום פרויקט המשוער פברואר 2023
קורות טרומיות
כ-340
שטח פיתוח ובנייה
כ-65,000 מ”ר
הכפלת מקומות החניה
ל-3,800 חניות
השנה הצטרפה חברת ליפסקר לקבוצת שפיר כחיזוק למחלקת הקידוחים.
ליפסקר נוסדה בשנת 1962 ובעת הקמתה עסקה בביצוע קידוחי ניסיון וכלונסאות לצורך דיפון וביסוס, ובהמשך הרחיבה את תחומי פעילותה והפכה לחברה המובילה בישראל לעבודות גיאוטכניות מיוחדות הכוללות עיגון, מנהור, תימוך מבנים, ייצוב מדרונות ועוד.
העבודות אותן היא מבצעת בתחום נחשבות למסובכות מבחינה מקצועית ולוגיסטית, ודורשות ציוד ושיטות שאינן שיגרתיות המחייבות מציאת פתרונות הנדסיים לבעיות בשטח.
לכל פרויקט קודמת עבודת תכנון והכנה, התאמה של הציוד ובנייה של ציוד ייעודי בתפירה לפרויקט הספציפי במפעל החברה בקדימה.
על שמה של החברה רשומים פטנטים בארץ ובחו"ל, בנושאי ציוד קידוח, עוגני פלדה, עוגנים פולימריים, מכשור ושיטות ביצוע ועוד.
צירופה של חברת ליפסקר תחזק את פעילות מחלקת הקידוחים, תרחיב את פעילות המחלקה ותגדיל את סל המוצרים אותם נוכל לספק ללקוחותינו ושותפינו